WAKES Program (NEW)

SIMPLE / EFFECTIVE / SPECIALIZED

H World Arnis Kali Eskrima Society (W.A.K.E.S) είναι ένας παγκόσμιος Οργανισμός, που δημιουργήθηκε με σκοπό την ενοποίηση της κοινότητας των Φιλιππινέζικων Πολεμικών Tεχνών σε μια ατμόσφαιρα αμοιβαίου σεβασμού και αποδοτικής συνεργασίας .

Παράλληλα, μέσα από την πολύχρονη εμπειρία μας, προσφέρουμε ένα τεχνικά δομημένο απλό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για όσους θέλουν να αναπτύξουν – να διευρύνουν – να εμπλουτίσουν ή να αναπροσαρμόσουν τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις τους, και για όσους επιθυμούν να βελτιώσουν την εξειδίκευσή τους και την σε βάθος γνώση τους στις Φιλιππινέζικες Πολεμικές Τέχνες.

Το πρόγραμμα της WAKES, είναι επίσης διαθέσιμo για τις οργανώσεις, συλλόγους και εκπαιδευτές άλλων πολεμικών τεχνών, που επιζητούν να προσθέσουν μια σημαντική μέθοδο οπλομαχίας και ρεαλιστικής αυτοάμυνας στο πρόγραμμά τους. Μπορείτε να γίνετε Πιστοποιημένος εκπαιδευτής, και να δημιουργήσετε Training group, που θα αναγνωρίζονται, υποστηρίζονται και προωθούνται ουσιαστικά και πραγματικά από τη WAKES.

Με αυτό τον τρόπο, θα έχετε μια σίγουρα επιτυχημένη πορεία, καθιέρωση και αποδοχή στις Filipino Martial Arts.


Σκοπός της WAKES

Η WAKES δημιουργήθηκε για να προωθήσει τις FMA σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας ένα κοινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνοδεύεται από ένα διοικητικό επίπεδο με πρωτοφανή οργανωτική δομή.

Κύριος στόχος μας είναι η παροχή έγκυρης και αξιόπιστης ενημέρωσης και επιμόρφωσης στα σύγχρονα δεδομένα και στις εξελίξεις στον τομέα της εξειδίκευσης στην μάχιμη εφαρμογή και χρήση του μαχαιριού και του ραβδιού, της άοπλης αντιμετώπισης τους και της άοπλης μάχης μέσα από την τεχνοτροπία, τις αρχές και τα εκπαιδευτικά προγράμματα μας.

Μέσα στα πλαίσια αμοιβαίου σεβασμού και ισότητας να δημιουργήσει όπου δραστηριοποιείται, εστίες εκπαίδευσης της τέχνης και να τους παράσχει όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες και τις οδηγίες για τη σωστή λειτουργία τους, ώστε να προσφέρουν στα μέλη τους την θεμελιώδη τεχνική κατάρτιση αλλά και την ανάπτυξη των δυνατοτήτων τους.

Οι επιρροές από διαφορετικές τεχνοτροπίες και στυλ ΦΠΤ, οι σύγχρονες αντιλήψεις για τις εξελίξεις στην αυτοάμυνα σήμερα, ο καινοτόμος σχεδιασμός και η δομή των προγραμμάτων μας που είναι δοκιμασμένα στον χρόνο και δομημένα με τα υψηλότερα πρότυπα, η πρωτοπορία μας σε πάρα πολλά πεδία… αλλά περισσότερο η πολύχρονη εκπαιδευτική εμπειρία μας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, βοήθησε τα προγράμματά μας, να εξελιχθούν με τέτοιο τρόπο, που να αποτελούν μια ολοκληρωμένη μέθοδο σπουδών με βάση την πρακτική εφαρμογή

Βασική επιδίωξή μας είναι να σας βοηθήσoυμε να αποκτήσετε γνώσεις και να βελτιώσετε το επίπεδο των ικανοτήτων σας.

Σας προσκαλούμε να εμπλουτίσετε την προσωπική σας εκπαίδευση και να γίνετε αποδέκτης στα πολλά και ποικίλα οφέλη που θα σας προσφέρει η ένταξή σας στην WAKES.


Το Όραμα της WAKES

Το όραμα μας είναι η εδραίωση και η ανάπτυξη ενός, από τους πιο οργανωμένους ιδιωτικούς οργανισμούς που θα προσφέρει υψηλές παροχές στην κοινότητα των Πολεμικών τεχνών, και θα απαρτίζεται από μέλη και φίλους που προέρχονται από πολλά και διαφορετικά υπόβαθρα συστημάτων των Πολεμικών τεχνών και των μαχητικών σπορ, και αυτό που κυρίως θα μας ενώνει, θα είναι η αγάπη μας και η θέληση μας για μάθηση και εξειδικευμένη γνώση στην μάχιμη χρήση και εφαρμογή του μαχαιριού και του ραβδιού και της άοπλης αντιμετώπισης τους αλλά και της άοπλης μάχης, μέσα από την τεχνοτροπία των Φιλιππινέζικων Πολεμικών Τεχνών και την συνεχή εξέλιξη τους.

Παράλληλα θα πρωτοστατεί συνεχώς η έντονη απροθυμία μας να εμπλακούμε σε πολιτικές και πρακτικές που αποθαρρύνουν και πνίγουν την ανάπτυξη και την εξέλιξη, και ο κινητήριος μοχλός μας θα παραμένει η ελεύθερη έκφραση σε μια πορεία αδιάκοπης διαδικασίας μάθησης και αναζήτησης ουσιαστικής γνώσης και ενημέρωσης από όπου και αν προέρχεται χωρίς κανένα «σύμπλεγμα», περιορισμό και προκατάληψη.

Η φιλοσοφία μας είναι η ομαδική δουλειά, και η επιθυμία μας είναι η δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας υπεύθυνων εστιών εκπαίδευσης και σωστά καταρτισμένων Εκπαιδευτών που συνεχώς θα διευρύνεται, και θα αποτελείται από ανθρώπους που ακολουθούν την θεμελιώδη αρχή και κατεύθυνση της διαρκούς μάθησης και τη θέληση να θητεύσουν με τη μέγιστη δυνατή συλλογικότητα, παραγωγικότητα, ομοιογένεια & απόδοση, προς όφελος ΟΛΩΝ των σπουδαστών, μελών και φίλων τηςWAKES.

Πάντα θα προσπαθούμε να υπερβαίνουμε τις προσδοκίες τους και να υπερκαλύπτουμε τις ανάγκες τους.


Το σήμα της WAKES

WAKES OFFICIAL LOGO

ΣΧΗΜΑΤΑ

Τρίγωνο

To τρίγωνο επιλέχτηκε, γιατί είναι μια από τις ισχυρότερες γεωμετρικές δομές και συμβολίζει την δύναμη.

Επίσης πρεσβεύει αρκετές φιλοσοφικές και θεωρητικές αρχές των Φιλιππινέζικων Πολεμικών τεχνών. Οι εφαρμογές του, βρίσκονται τόσο σε αμυντικές όσο και σε επιθετικές τακτικές στρατηγικής μάχης.

Ταυτόχρονα δηλώνει την τριαδικότητα ψυχή – πνεύμα – σώμα, αλλά και παρελθόν – παρόν – μέλλον.

Ο προσανατολισμός του είναι προς τα πάνω, αντιπροσωπεύοντας μια ισχυρή βάση και αναδεικνύοντας την σταθερότητα, καθώς έχει τις ρίζες του στο έδαφος, μέσα από μια στέρεα στήριξη.

Επιπλέον, δηλώνει ανερχόμενη δύναμη, παρουσιάζει τον συμβολισμό της φωτιάς και στοχεύει, εισχωρεί και διεισδύει στην γνώση των Φιλιππινέζικων Πολεμικών τεχνών.

Ηλιος με τις 8 Ακτίνες – Φιλιππινέζικη σημαία

Ο ηλιος με τις 8 ακτίνες, παραπέμπει στις 8 επαρχίες που επαναστάτησαν κατά της Ισπανίας αντιπροσωπεύοντας τον σεβασμό μας στην παράδοση των Φιλιππίνων, και η σημαία δηλώνει το αντικείμενο ενασχόλησης που είναι οι Φιλιππινέζικες Πολεμικές τέχνες.

Υδρόγειος με τις σημαίες

Παρουσιάζει τον διεθνικό χαρακτήρα συγκρότησης της WAKES

ΧΡΩΜΑΤΑ

Κόκκινο

Είναι το σύμβολο της δύναμης και του γοήτρου. Επισημαίνει την ισχύ της θέλησης και την αποφασιστικότητα. Παράλληλα δηλώνει την καθοδηγητική δράση που θα αναπτύξει η WAKES.

Μαύρο

Το μαύρο, συμβολίζει την σταθερότητα και το βάθος. Είναι η προστασία από το κακό και την αρνητικότητα. Αναδεικνύει την ισχυρή θέληση της WAKES.

Γκρι

Eξωτερικά του τριγώνου, υπάρχει το γκρι. Συμβολίζει τον εγκέφαλο και την ευφυΐα και αποτελεί μια ασπίδα ασφάλειας.

ΦΡΑΣΕΙΣ

Empty Hands – Weapons.

Eίναι τα εκπαιδευτικά και τεχνικά αντικείμενα που πραγματεύεται και αντιπροσωπεύει η WAKES.

World

Δηλώνει τον διεθνή χαρακτήρα της WAKES

Arnis – Kali – Eskrima

Aποτελούν τις πιο δημοφιλείς μορφές που είναι γνωστές οι Φιλιππινέζικες Πολεμικές τέχνες

Society

Από το λατινικό “socius”, που σημαίνει σύντροφος – φίλος – σύμμαχος, διακηρύσσει μια κοινωνία ανθρώπων ως μια οργανωμένη ένωση με μέλη από διαφορετικές εθνοτικές ομάδες, που μοιράζονται το ενδιαφέρον τους, την αγάπη τους και την θέλησή τους, για την σπουδή της τεχνοτροπίας των Φιλιππινέζικων Πολεμικών τεχνών, καθώς και την ανάπτυξη, διάδοση αλλά και την συνεχή εξέλιξή τους