Pocket Stick, το καλύτερο μπρελόκ για την Αυτοάμυνα!

Αυτό το ιδιαίτερο μπρελόκ με τις καταπληκτικές δυνατότητές του στην Αυτοάμυνα, είναι ευρέως διαδεδομένο με τα ονόματα Kubotan, Palm Stick, Μini Stick, Self Defense Stick και λιγότερο γνωστό ως Yawara,… Continue Reading..

Αυτό το ιδιαίτερο μπρελόκ με τις καταπληκτικές δυνατότητές του στην Αυτοάμυνα, είναι ευρέως διαδεδομένο με τα ονόματα Kubotan, Palm Stick, Μini Stick, Self Defense Stick και λιγότερο γνωστό ως Yawara, Dulo Dulo, Μini Koga, Koppo stick…

To συνηθισμένο μέγεθος του μπρελόκ pocket stick (ραβδί τσέπης) είναι 14 εκατοστά μήκος, και 1,25 εκατοστά σε διάμετρο, ενώ χαρακτηριστικό του είναι oι 6  αυλακοειδείς ραβδώσεις κατά μήκος του.

Το υλικό του, ποικίλει με συνηθέστερα, το σκληρό πλαστικό υψηλής αντοχής, συμπαγές ξύλο μεγάλης ανθεκτικότητας, μασίφ αλουμίνιο, σίδερο και μπαμπού.

Η δημοτικότητά του, αυξήθηκε το 1970, όταν ο Αρχηγός του Αστυνομικού τμήματος του Λος Αντζελες, άρχισε να εκπαιδεύει στην εφαρμογή του, τις γυναίκες αστυνομικούς.

Χαρακτηρίστηκε ως εξαιρετικά αποτελεσματικό, στην ακινητοποίηση και στη συμμόρφωση των απείθαρχων υπόπτων, κυρίως λόγω της μεγάλης δύναμης που ασκεί στα κατάλληλα σημεία πίεσης, και των κλειδωμάτων στα δάχτυλα.

Το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του pocket stick, είναι η νομιμότητα κατοχής στην καθημερινότητα!
(Προσωπικά, έχω στο τσαντάκι μου pocket stick, από το 1992, και ποτέ δεν συνάντησα πρόβλημα σε έλεγχο αεροδρομίου, σε δεκάδες ταξίδια, στα περισσότερα Ευρωπαϊκά κράτη, σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, και στον Καναδά)

Στο ανεκπαίδευτο και άπειρο μάτι, φαίνεται ως ένα αθώο μπρελόκ, και σε ελάχιστες περιπτώσεις έχει θεωρηθεί νομικά ως επιθετικό όπλο (Ηνωμένο Βασίλειο), λόγω του ότι, στην ουσία, είναι απλά μια μικρή ράβδος από σκληρό υλικό, και οποιαδήποτε περιοριστική ρύθμιση θα ήταν ασαφής και αόριστη.

Επιπλέον η γνώση χρήσης του pocket stick, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με την ίδια περίπου άνεση (μεγάλη δυναμική στο πρόγραμμά μου, δίνουν τα κλειδιά στο μπρελόκ) σε αντικείμενα καθημερινής χρήσης όπως, στυλό, μαρκαδόρος, λεπτός φακός, μάσκαρα, ακόμη και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα!

Το pocket stick, είναι το αποτελεσματικότερο μπρελόκ, και νόμιμο “όπλο” για την Αυτοάμυνα, ακόμα και για περισσότερους τους ενός, αντιπάλους.

Εχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως του ότι:

  1. είναι πάντα διαθέσιμο αλλά και πάντα προσβάσιμο,
  2. είναι πανεύκολο στη μεταφορά του,
  3. είναι πολύ ανθεκτικό και δεν σπάει,
  4.  η γνώση του, επιτρέπει διαφορετικές χρήσεις και εφαρμογές,
  5. η ποσότητα δύναμης που απαιτείται, προσαρμόζεται εύκολα στην κατάσταση,
  6. πλήττει τον αντίπαλο και στην αμυντική χρήση του,
  7. είναι αποτελεσματικό στην Αυτοάμυνα
  8. είναι εξαιρετικά προσιτό στην τιμή του (Στο σεμινάριο περιλαμβάνεται στη τιμή συμμετοχής)
  9. δεν φαίνεται ως όπλο!
  10. είναι νόμιμο!

ΙΔΑΝΙΚΟ για γυναίκες, αφενός γιατί πολλαπλασιάζει τη δύναμη της στο χτύπημα, αφετέρου γιατί δεν τραυματίζει τα άκρα της, κατά την κρούση με τον αντίπαλο.

Αν θέλετε να μάθετε πώς να χρησιμοποιήσετε ένα μπρελόκ pocket stick για ρεαλιστική χρήση στην αυτοάμυνα, μην χάσετε το σεμινάριο του Master Μιχάλη Κοσσυβάκη, διεθνή εισηγητή στην οπλομαχία, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαϊου 2019, από τις 17:00 έως 19:30, στον πολυχώρο Athens Martial Arts (Αχαρνών 315 – Κάτω Πατήσια – Δίπλα στον ηλεκτρικό σταθμό Κάτω Πατήσια).

Για δηλώσεις συμμετοχής fmagreece@gmail.com και 211.21.36.521

Kανένας δεν φεύγει από το σπίτι χωρίς τα κλειδιά του. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε πάντα το pocket stick, μαζί σας έτοιμο για χρήση.

Η γνώση της σωστής χρήσης του κάθε μέσου για την αυτοάμυνα είναι ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματική προστασία. Μόνο εκείνοι που έχουν μάθει, πώς να χρησιμοποιήσουν το μέσο σωστά, θα είναι σε θέση να προστατεύσουν τον εαυτό τους χωρίς να τραυματιστούν.

Master Mιχάλης Κοσσυβάκης
Eκπαιδευτής ένοπλης και άοπλης μάχης / Διεθνής εισηγητής