Καλώς ήρθες 2017!

Φίλες και φίλοι,
Ο ερχομός κάθε νέου έτους, είθισται να είναι ο κατάλληλος χρόνος, προσωπικής ανασυγκρότησης και περισυλλογής του καθενός μας, που παράλληλα με τον απολογισμό όσων πέρασαν, να συνοδεύεται με… Continue Reading..

Φίλες και φίλοι,

Ο ερχομός κάθε νέου έτους, είθισται να είναι ο κατάλληλος χρόνος, προσωπικής ανασυγκρότησης και περισυλλογής του καθενός μας, που παράλληλα με τον απολογισμό όσων πέρασαν, να συνοδεύεται με οραματισμό και προετοιμασία για το αύριο.

Το 2016 για μένα, ήταν ακόμη μια έντονη και παραγωγική χρονιά, γεμάτη δράσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, αλλά κυρίως ήταν η χρονιά που δημιούργησα τη νέα σχολή μου.

Κόντρα στις σκληρές εποχές που μας υποδεικνύουν ότι οφείλουμε να προσαρμοστούμε στη σφοδρή οικονομική πραγματικότητα, να συμβιβαστούμε και να περιορίσουμε τους ορίζοντές μας, γύρισα την πλάτη μου σε αυτές τις υποδείξεις.

Με ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια και αποφασιστικότητα, με τόλμη και αισιοδοξία αλλά κυρίως με πείσμα, υπερπήδησα τα όρια του εφικτού και πραγματοποίησα ένα όνειρο χρόνων.

Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στους δικούς μου ανθρώπους αλλά και σε όσες και όσους με υποστήριξαν είτε με ειλικρινείς ευχές, είτε με μικρή ή μεγαλύτερη έμπρακτη βοήθεια.

12 γεμάτοι μήνες, με διδασκαλία σε διοργανώσεις Ευρωπαϊκού (Βέλγιο) και Παγκόσμιου βεληνεκούς (ΗΠΑ και Καναδά), καθώς και σε άλλα κράτη (Κύπρος – Πολωνία – Γαλλία), 4 σχολές Εκπαιδευτών σε Ελλάδα και εξωτερικό, μίνι περιοδείες, δεκάδες σεμινάρια σε Εθνικό επίπεδο… ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του 2016.

Τη νέα χρονιά, έχουν τεθεί ήδη αρκετοί φιλόδοξοι στόχοι και σχέδια, πάντα υπηρετώντας με αφοσίωση τις πολεμικές τέχνες, και θα προσπαθήσω στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου, να τους φέρω εις πέρας δίνοντας τον καλύτερό μου εαυτό, διορθώνοντας λάθη και παραλείψεις.

Κάθε μέρα του καινούργιου χρόνου πρέπει να είναι ένα νέο ξεκίνημα, μια νέα αφετηρία για να γίνουμε πιο δυνατοί, καλύτεροι, δημιουργικότεροι, να βλέπουμε πιο ψηλά και πιο μακριά, και κυρίως πιο βαθιά.

Από την πρώτη μέρα του 2017 ας κάνουμε ό, τι περνάει από το χέρι μας για να αλλάξουμε τους όρους του παιχνιδιού, δίνοντας κάθε δυνατή ευκαιρία στις ελπίδες και στα όνειρά μας.

Οφείλουμε να δημιουργήσει ο καθένας μας, φάρους αισιοδοξίας και πίστης ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

Εύχομαι σε κάθε συνάνθρωπό μας, το 2017 να επιφυλάσσει και να προσφέρει απλόχερα ό,τι μας στέρησε η προηγούμενη χρονιά και να είναι για όλους, επιπλέον αφετηρία μιας νέας δημιουργικής εποχής και ενός μέλλοντος που θα μας κάνει υπερήφανους.

Από την καρδιά μου, εύχομαι σε όλες και όλους, υγεία, δύναμη και ευτυχία, καθώς και επαγγελματική και προσωπική πρόοδο.

Εύχομαι επίσης να ξεπεράσουμε φόβους και εμπόδια και να κρατήσουμε σταθερές τις αξίες μας και να τις προωθήσουμε όχι στα λόγια αλλά με έργα.

Να ξαναγεννηθούν οι χαμένες ελπίδες και να γυρίσει το χαμόγελο σε κάθε οικογένεια, σπίτι και χώρο δουλειάς και δημιουργίας.

Ο κάθε άνθρωπος να βελτιώσει και να χρωματίσει περαιτέρω τη ζωή του.

Το ξεκίνημα κάθε νέας χρονιάς εμπεριέχει άλλωστε, την αναζωπύρωση της ελπίδας και της αισιοδοξίας.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ φίλες και φίλοι. Ψυχή βαθιά.

Υ.Γ Έγιναν πολλά αυτό τον χρόνο.

Ξέρω ότι πρέπει να κάνω περισσότερα.

Συνεχιζουμε…

Master Μιχάλης Κοσσυβάκης
Εκπαιδευτής ένοπλης και άοπλης μάχης / Διεθνής εισηγητής