FMA GREECE DIRECTOR

«Master ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΣΣΥΒΑΚΗΣ»

Bρίσκομαι ενεργά στον χώρο των πολεμικών τεχνών πάνω από τα 4/5 της ζωής μου. Γιά μένα ήταν και είναι ένας μαγικός και ανεξάντλητος κόσμος. Ολα αυτά τα χρόνια, νιώθω να κυλάει στις φλέβες μου η ίδια θέληση και αγάπη. Σαν όταν και το τελευταίο σου μόριο δηλώνει παρόν και συνεπαρμένο από τον στόχο που έχει βάλει το πάθος σου

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Μιχάλης Κοσσυβάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Ιανουαρίου 1965. Σε ηλικία 6 ετών ξεκίνησε μπάσκετ στον Ιωνικό Ν. Φιλαδέλφειας και αργότερα στην Α.Ε.Κ, έως το 1980 με συμμετοχές σε αρκετούς αγώνες.

Aσχολείται με τις Πολεμικές τέχνες, ενεργά και αδιάκοπα από τον Μάρτιο του 1974. Διδάσκει επαγγελματικά ως αποκλειστική και πλήρη απασχόληση, σε δικές του σχολές από τον Σεπτέμβριο του 1985.

Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως Καταδρομέας των Ειδικών Δυνάμεων (6ο Ε.Τ.Ε.Α & 3η Μ.Ε.Δ) και ως εκπαιδευτής στη σχολή Αλεξιπτωτιστών (ΣΧ.ΑΛ).

Στα 43 χρόνια εμπειρίας στις πολεμικές τέχνες, έχει 32+ χρόνια επαγγελματικής σταδιοδρομίας σε δικές του σχολές με πάνω από 70.000 (εβδομήντα χιλιάδες) ώρες εκπαιδευτικής τριβής και διδακτικής επάρκειας.

Σε αυτό το διάστημα κατέστη κάτοχος των εξής τίτλων σπουδών:

 • Μaster 6th Dan Black Belt στο KARATE 2000 / USA by USAKF – AKBBA
 • Master Instructor 5th Dan Black Belt JU-JITSU 1997 / USA by USMA
 • Ιnternational Master KICK BOXING 1995 / ENGLAND by WAKO
 • Instructor FILIPINO COMBAT SYSTEMS 2007 / USA by FCS
 • Senior Instructor – Lakan Antas Tatlo MODERN ARNIS 2010 / USA by MARRPIO
 • Police Defensive Tactics Trainer 1994 / USA by DSI
 • Πτυχιούχος Προπονητής Καράτε Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού – 1995
 • Αδεια εξασκήσεως επαγγέλματος προπονητού Καράτε από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – 1997
 • PROFESSOR OF MARTIAL ARTS / AMERICAN COLLEGE OF MARTIAL SCIENCE / USA – 2002

Δημόσιες θέσεις:

 • Καθηγητής Αυτοάμυνας σχολής Αξιωματικών ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
 • Kαθηγητής Αυτοάμυνας – Αυτοπροστασίας στη μετά – δευτεροβάθμια δημόσια εκπαίδευση Ι.Ε.Κ, στην ειδικότητα: Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων & Υποδομών (ΙΕΚ Πάτρας / ΙΕΚ Αγίου Δημητρίου / ΙΕΚ Κορυδαλλού)

Διεθνή βραβεία:

 • Kάτοχος του Προεδρικού βραβείου των Σπορ, για το άθλημα και την τέχνη του καράτε από την Προεδρική Κοινότητα των Σπορ των ΗΠΑ με δίπλωμα υπογεγραμμένο από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Bill Clinton 1993 Ουάσιγκτον ΗΠΑ
 • Master of the Year 2000 από την Αμερικανική Ομοσπονδία Πολεμικών τεχνών AMAO / 2001 ΗΠΑ
 • International Award από την παγκόσμια Ομοσπονδία ZEN DO KAI Martial Arts Assn / 1993 ΗΠΑ
 • Special Recognition Award από την παγκόσμια Ομοσπονδία ZENDOKAI Martial Arts Assn / 1994 ΗΠΑ
 • Top Schools #4 Award από την παγκόσμια Ομοσπονδία ZEN DO KAI Martial Arts Assn / 1995 ΗΠΑ

Bραβεύσεις – Ανακηρύξεις από Περιοδικά Πολεμικών τεχνών:

 • 2η Θέση Εκπαιδευτές Σύγχρονων Πολεμικών τεχνών, Μονοπάτι των Πολεμικών Τεχνών 2000
 • Διοργανωτής της χρονιάς, Περιοδικό Super Fights 1995 (Εξώφυλλο και παρουσίαση)
 • Eκπαιδευτής των Εκπαιδευτών, Περιοδικό NOK AΟΥΤ 2007 (Εξώφυλλο και συνέντευξη)

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Ξεκίνησε την ενασχόληση του με τις Πολεμικές τέχνες στις 14 Μαρτίου 1974 με Karate και από τότε τις υπηρετεί ενεργά, πιστά και αδιάκοπα. Το 1979 είναι από τους πρώτους Έλληνες που εντάσσονται στο Κick Boxing (Full Contact) και αρχίζει την μαθητεία και στο Jiu-Jitsu, ενώ το 1980 ξεκινάει παράλληλα και Πυγμαχία στον Απόλλων Αθηνών.


Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ

image not found
KARATE (Ιαπωνική Πολεμική Τέχνη)

Shodan 1980
Nidan 1982
Sandan 1985
Yondan 1989
Godan 1994
Rokudan 2000

Επίσημος αντιπρόσωπος για την Ελλάδα και κάτοχος του βαβμού 6th Dan και του τίτλου Master της Αμερικάνικης Ομοσπονδίας Καράτε USA Karate Federation - 2001 Ακρον-Οχάιο ΗΠΑ

Κάτοχος του βαθμού 5th Dan και του τίτλου Master Instructor, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Zen Do Kai Martial Arts Association - 1994 Ν. Υόρκη ΗΠΑ.

Kάτοχος του βαβμού 6th Dan και του τίτλου Master της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας American Karate Black Belt Association - 2001 Τέξας ΗΠΑ

Επίσημος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα και την Κύπρο, life time member, κάτοχος του βαθμού 6th Dan, του τίτλου Master και ανώτατος εξεταστής της παγκόσμιας Ομοσπονδίας United States Martial Arts Assn - 2000 Καλιφόρνια ΗΠΑ

Μέλος της Αμερικάνικης Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Καράτε United States All Style Karate Instructor Association - 1992 Λος Αντζελες ΗΠΑ

Μέλος και κάτοχος του βαβμού 6th Dan και του τίτλου Master της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας American Martial Arts Organization - 2000 Φλόριδα ΗΠΑ

Certified Senior Instructor και Certified Senior Examiner στο Karate από την παγκόσμια ομοσπονδία United States Martial Arts Association 2001 Καλιφόρνια ΗΠΑ

Κάτοχος 2ου Dan στην Ιαπωνική τέχνη Wado Ryu από την Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε - 1985 Αθήνα

Προπονητής Καράτε Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού - 1995
image not found
JU-JITSU (Ιαπωνική τέχνη Αυτοάμυνας)

Shodan 1981
Nidan 1983
Sandan 1988
Yondan 1992
Godan 1997

Επίσημος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα, κάτοχος του βαθμού 5th Dan, και του τίτλου Master Instructor, της παγκόσμιας Ομοσπονδίας United States Martial Arts Association 1997 - Καλιφόρνια ΗΠΑ

Μέλος και κάτοχος του βαθμού 4th Dan της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας International Federation of Ju-Jutsuans 1992 - Φλόριντα ΗΠΑ

Certified Senior Instructor και Certified Senior Examiner στο Ju-Jitsu από την παγκόσμια ομοσπονδία United States Martial Arts Association 2001 - Καλιφόρνια ΗΠΑ

image not found
KICK BOXING (Αμερικάνικο Μαχητικό Σπορ)

O Mιχάλης Κοσσυβάκης ήταν από τους πρώτους αθλητές του Kick Boxing όταν το 1979 ήρθε το άθλημα στη χώρα μας. Παράλληλα το 1980 ξεκινάει και πυγμαχία στον Απόλλων Αθηνών. Ως αθλητής έχει δώσει 67 αγώνες με πολλές διακρίσεις σε Πανελλήνια πρωταθλήματα, κύπελλα και τουρνουά.

Συμμετείχε στο 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Kick Boxing / Full Contact - Nίκαια 1980 - Υπό την αιγίδα της PKA - Διοργάνωση Κώστας Λιακόπουλος.

Από το 1985 διδάσκει το Kick Boxing (είναι από τους παλαιότερους εν ενεργεία εκπαιδευτές στην Ελλάδα) ασταμάτητα, προπονώντας εκατοντάδες αθλητές-τριες και δημιουργώντας δεκάδες πρωταθλητές-τριες. Κάποιοι από αυτούς συμμετέχουν και σε αγώνες πυγμαχίας.

Διπλωματούχος προπονητής από τις Παγκόσμιες Ομοσπονδίες

 PROFESSIONAL KARATE ASSOCIATION (PKA) 1980.
 WORLD KICK BOXING ASSOCIATION (WKA) 1982. Referee
 SPORT KICK BOXING FEDERATION (SKF) 1993.
 WORLD KARATE / KICK BOXING COUNCIL (WKC) 1993.
 INTERNATIONAL SPORT KICK BOXING ASSOCIATION (ISKA) 1994. Κάτοχος 5th Dan και του τίτλου Master
 INTERNATIONAL AMATEUR KICK BOXING SPORT ASSOCIATION (IAKSA) 1997.

International Master από την WORLD ASSOCIATION of KICK BOXING ORGANIZATIONS (WAKO) 1995

Επίσημος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα της παγκόσμιας Ομοσπονδίας INTERNATIONAL KICK BOXING FEDERATION 2001.

image not found
Filipino Combat Systems (FCS)

Από τον Νοέμβριο του 2003 έως τον Δεκέμβριο του 2008, ήταν αποκλειστικός αντιπρόσωπος και τεχνικός διευθυντής τoυ Filipino Combat Systems (FCS) του Ray Dionaldo για τα Βαλκάνια, ενώ από τον Μάρτιο του 2006 έως τον Δεκέμβριο του 2008 και για την Nότιο Γαλλία.

Ο Μιχάλης Κοσσυβάκης είναι το πρώτο μέλος του FCS στην Ευρώπη, ο πρώτος πιστοποιημένος εκπαιδευτής στην Γηραιά Ηπειρο, ο άνθρωπος που έφερε και ανέπτυξε την τέχνη στην Ελλάδα (και στη Γαλλία) και ο μόνος Ευρωπαίος που έχει εξεταστεί για τον βαθμό του Εκπαιδευτή στο αρχηγείο του FCS στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Bοθός του Ray Dionaldo στην Ουγγαρία (Βουδαπέστη), Ιταλία (Τορίνο), Αγγλία (Μπίρμπινχαμ), Βέλγιο (Τουρναί), Γαλλία (Λιλ) και με συμμετοχές σε πολλά Pre-Gathering και Gathering του FCS, στο αρχηγείο της τέχνης στην Τάμπα - Φλόριδα αλλά και στο Κλιαργουότερ στις ΗΠΑ..

Aνάμεσα στα δεκάδες που πρόσφερε στην τέχνη από την θέση του Αντιπροσώπου της, αναφέρονται ενδεικτικά τα εξής:

To 2003 διοργανώνει το πρώτο σεμινάριο FCS στην Ελλάδα (και στην Ευρώπη) με κεντρικό εισηγητή τον Ray Dionaldo, δημιουργώντας παγκόσμιο ρεκόρ συμμετοχών σε σεμινάριο Φιλιππινέζικων Πολεμικών Τεχνών.

To 2008 διοργανώνει το πρώτο Ευρωπαϊκό συνέδριο του FCS, με την συμμετοχή αντιπροσώπων και εκπαιδευτών της τέχνης από 10 Κράτη. (Ολα τα τότε μέλη, πλην της Ουγγαρίας

Το διάστημα 2003 - 2008, το FCS στην Ελλάδα, γνώρισε την μεγαλύτερη ανάπτυξη που είχε (και έχει) ως τέχνη σε όλα τα κράτη που αντιπροσωπεύεται

image not found
MODERN ARNIS

Το 2010, ο Μιχάλης Κοσσυβάκης φέρνει στην Ελλάδα και για πρώτη φορά σε όλα τα Βαλκάνια, την δημοφιλέστερη Φιλιππινέζικη Πολεμική τέχνη παγκοσμίως, φιλοξενώντας στην χώρα μας, τον Αρχηγό κόσμου και υιό του ιδρυτή της, Dr Remy P. Presas και τον Αμερικανό Master Patrik Armigio για 7 ημέρες.

Εξετάζεται επιτυχώς για τον βαθμό Μodern Arnis Senior Instructor (Lakan Antas Tatlo) και αναλαμβάνει την Αντιπροσώπευση και την τεχνική Διεύθυνση της MARPPIO για τα Βαλκάνια και την Κύπρο. H σχολή του είναι η μοναδική στα Βαλκάνια με την αναγνώριση από την οικογένεια του Grand Master Remy A. Presas (Iδρυτής του Modern Arnis)

Η FMA GREECE, είναι η μόνη σχολή / μοναδικός Οργανσιμός σε όλα τα Βαλκάνια και την Κύπρο, που αναγνωρίζεται από την οικογένεια του Grand master Remy A. Presas (Iδρυτής του MODERN ARNIS)

Τεχνικός Διευθυντής του MODERN ARNIS και αντιπρόσωπος της ΜΑRPPIO για τα Βαλκάνια και την Κύπρο, είναι ο Mιχάλης Κοσσυβάκης (Lakan Antas Tatlo - Senior Instructor)

KALI – ARNIS – ESKRIMA

 • KNIFE & STICK FIGHTING (Μάχιμη χρήση και εφαρμογή μαχαιριού και ραβδιού και άοπλη αντιμετώπιση τους)
 •  PANANTUKAN (Filipino “Dirty” Boxing)
 •  DUMOG (The Grappling Aspect of Filipino Martial Arts)
 • SIKARAN (The Filipino Art of Foot and Leg fighting)

Ο Μιχάλης Κοσσυβάκης άρχισε την εξειδίκευση του στην μάχιμη χρήση και εφαρμογή του ραβδιού το 1991 στην Ιρλανδία και στην μάχιμη χρήση και εφαρμογή του μαχαιριού το 1993 στις Η.Π.Α, και από τότε αφιερώθηκε στην συνεχή διεύρυνση των γνώσεων του.

Έχει παρακολουθήσει πάνω από 200 ειδικά σεμινάρια σε Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ελβετία, Ιταλία και ΗΠΑ, τόσο σε πολλά και διαφορετικά στυλ Φιλιππινέζικών πολεμικών τεχνών, όπως:

 • Pekiti Tirsia Kali,
 • Modern Arnis,
 • Inayan Eskrima,
 • Doce Pares Escrima,
 • Inosanto Kali,
 • Seranta Eskrima,
 • Lapunti Arnis De Abanico,
 • Visayan Escrima,
 • Balintawak Arnis Tulisan,
 • Buka Jalan,
 • Sayok Silak,
 • Sayoc Kali,
 • Sayoc Fighting System,
 • Sayoc Tactical,
 • Balinando Escrima Pahngamunt,
 • Warrior Escrima,
 • Atienza Kali,
 • Luzvimida Arnis Kali,
 • Dog Brothers System
 • Pambuan Arnis Tulisan
 • Filipino Combat Systems
 • Doce Pares Multi Style Escrima κ.α

Από Grand Masters – Pumong Guro και Tuhons όπως:

 • Chris Sayoc (Φιλιππίνες)
 • Dr Remy P. Presas (Φιλιππίνες),
 • Raffy Pambuan (Φιλιππίνες),
 • Βoddy Taboada (Φιλιππίνες),
 • Οnto Carburnary (Φιλιππίνες),
 • Fred Lazo (Φιλιππίνες),
 • Sonny Umbrad (Φιλιππίνες),
 • Felix Cortez (ΗΠΑ),
 • Tom Kier (HΠΑ)
 • Jimmy Sayoc (HΠΑ)
 • Chris Sayoc Jr (HΠΑ)
 • Ray Dionaldo (HΠΑ)
 • Ditier Knutel (Γερμανία),
 • Samuel Dulay (Φιλιππίνες),

και Masters & Guro όπως:

 • Mark Denny (ΗΠΑ),
 • Bob Breen (Αγγλία),
 • Gass Magda (ΗΠΑ),
 • Emanuel Hart (ΗΠΑ),
 • Krishna Godhania (Αγγλία),
 • Jeff Espinoys (Γαλλία),
 • Jullio Felices (Φιλιππίνες)
 • Carl Atienza (HΠΑ)
 • Darryl Atienza (HΠΑ)
 • Μark Villey (ΗΠΑ),
 • Nick Sacoulas (ΗΠΑ)
 • Dany Huertas (Φιλιππίνες)

αλλά και σε συστήματα με διαφορετικές τεχνοτροπίες και προσεγγίσεις στα αντικείμενα μαχαίρι και ραβδί (χρήση, εφαρμογή και αντιμετώπιση) όπως:

Karate, Kenpo, Hapkido, Ju-Jitsu, Krav Maga, Haganah, Lua, Pentjack Silat, Kung Fu, AMOK, Pai Lam, Chuan Tao Kempo, F.I.G.H.T, Stav, Αikido, Aiki-Jutsu, Goshindo, Can Ryu κλπ

αλλά και από εκπαιδευτές των ειδικών δυνάμεων του στρατού και της αστυνομίας των:

Aγγλίας, Γαλλίας, Αυστρίας, Νορβηγίας, Ρωσίας, Ισραήλ, ΗΠΑ.

FMA GREECE και FCS GREECE Program

Ο Ελληνας Εκπαιδευτής, τον Ιανουάριο του 2004, επιστρέφοντας από το Αρχηγείο του FCS στις ΗΠΑ, ιδρύει την FMA Greece και οργανώνει το πρόγραμμα FCS Greece, και ξεκινά την ανοιχτή διδασκαλία των Φιλιπινέζικων Πολεμικών τεχνών, μέσα από την παράδοση σεμιναρίων και την διοργάνωση σχολών Εκπαιδευτών. Μετά την «ρήξη» (ευγενική διατύπωση) με τον Ray Dionaldo τον Νοέμβριο του 2008, συνεχίζει την διδασκαλία του συνεχώς εμπλουτιζόμενου και εξελισσόμενου προγράμματος FCS Greece.

Αυτή την στιγμή, είναι υπεύθυνος για την λειτουργία των γκρουπ FCS GREECE Program, σε 11 σχολές Πολεμικών τεχνών , (Κάτω Πατήσια, Αιγάλεω, Καλλιθέα, Γλυφάδα, Πειραιάς, Πασαλιμάνι, Τριανδρία, Χαριλάου, Θέρμη, Καλαμαριά, Βέροια) και 12 εστιών εκπαίδευσης στην Ελλάδα, σε 9 σχολές Πολεμικών Τεχνών στην Πολωνία και 1 σχολής στην Αγγλία, και ασκεί την πλήρη εποπτεία στο τμήμα εκπαιδεύσεως Knife Fighting στην Ομοσπονδία Φιλιππινέζικων πολεμικών τεχνών της Πολωνίας από το 2010.

Εχει διοργανώσει 22 σχολές εκπαιδευτών, με συμμετοχή πάνω από 170 σχολάρχες – δασκάλους και προπονητές (έως 8th Dan) από 65 και πλέον διαφορετικές πολεμικές τέχνες, και έχει παραδώσει πάνω από 1000 (χίλια) σεμινάρια Φιλιππινέζικων Πολεμικών τεχνών, σε Ελλάδα – Κύπρο, Ευρώπη, ΗΠΑ και Καναδά.

Για να διαβάσετε – δείτε, περισσότερα για το FCS GREECE Program κάντε κλικ ΕΔΩ


POLICE DEFENSIVE TACTICS – TACTICAL TRAINING

Διπλωματούχος εκπαιδευτής Αμυντικής Τακτικής Αστυνομίας των ΗΠΑ από την Defensive Systems International 1994 – Ν. Υόρκη ΗΠΑ

Eνας από τους λίγους Εκπαιδευτές που διδάχτηκαν το Πρόγραμμα ειδικής Αστυνομικής Τακτικής στο FCS Tactical από τον Ray Dionaldo.

Καθηγητής Αυτοάμυνας στη σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας

Καθηγητής Αυτοάμυνας Αυτοπροστασίας σε Δημόσια Ι.Ε.Κ / Τμήμα ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εισηγητής σε σεμινάρια Tactical και Αμυντικής Τακτικής Αστυνομίας, σε δεκάδες σεμινάρια στην Ελλάδα – Κύπρο και Ευρώπη, σε Αστυνομικές Διευθύνσεις, Ακαδημίες Αστυνομίας, Δημοτικές Αστυνομίες, Εταιρίες Security, VIP courses, Κολέγια και Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης.


ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μaster Μιχάλης Κοσσυβάκης από το 1990 που διδάσκει και σε ανοιχτά και ειδικά σεμινάρια, έχει διδάξει σε πάνω από 2000 σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 2007 δίδαξε συνολικά σε 130 σεμινάρια (109 σε Ελλάδα και 21 στο εξωτερικό)

Στην χώρα μας έχει διδάξει σεμινάρια σε σχολές στην Αττική (Μεταμόρφωση, Καλλιθέα, Περιστέρι, Κυψέλη, Μπουρνάζι, Αγιος Ιερόθεος, Α. Ι Ρέντη, Πλ. Αμερικής, Γλυφάδα, Ανω Γλυφάδα, Νέα Σμύρνη, Παγκράτι, Ηλιούπολη, Πειραιάς, Δραπετσώνα, Ζωγράφου, Μαρούσι, Πεύκη, Χαλάνδρι, Χαιδάρι, Πασαλιμάνι, Αιγάλεω, Νέα Ιωνία, Νέα Φιλαδέλφεια, Χολαργός, Αργυρούπολη, Καισαριανή, Βάρη…) Πάτρα, Χαλκιδική, Κω, Χανιά, Ηράκλειο, Τριανδρία, Χαριλάου, Καλαμαριά, Ικαρία, Κέρκυρα, Τρίκαλα, Λαμία, Χαλκίδα, Αρτάκη, Ναύπλιο, Αργος, Κόρινθος, Βέροια, Χίος, Βόλος, Σαλαμίνα, Πύργος, Αγριίνιο, Νέα Μάκρη, Λουτράκι, Ερέτρια, Αίγινα…

Συμμετείχε ως ο μοναδικός εκπρόσωπος των Φιλιππινέζικων Πολεμικών Τεχνών, στο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτοάμυνας, στο Βορειοελλαδικό Συνέδριο Αυτοάμυνας, στο Πανδωδεκανησιακό Συνέδριο Πολεμικών τεχνών…

ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ (HΠΑ – Ευρώπη – Καναδάς)

Ο Μaster Μιχάλης Κοσσυβάκης έχει διδάξει αρκετές φορές σε διεθνή και Παγκόσμια συνέδρια και σεμινάρια, ενώ διδάσκει σε 5ήμερη Περιοδεία στην Πολωνία (από το 2010) 2 φορές κάθε χρόνο.

Γερμανία (Ντύσελντορφ, Ντόρντμουντ – Διδασκαλία εκπαιδευτών της Αστυνομίας της Σουηδίας, Αμβούργο), Ελβετία (παγκόσμιο συνέδριο στο Βasel με 2400 συμμετέχοντες από 23 κράτη. Διδασκαλία 20μελούς ομάδας μέτρων αποκατάστασης τάξης της Αστυνομίας της Αυστρίας), Γαλλία (Παρίσι, Λίλ, Κάννες, Νίκαια, Αντίμπες, Βιλεβλουμπέ, Σοφία Αντίπολις, Λεκανέτ), Μονακό (Μονακό), Αγγλία (Λονδίνο, Μάντσεστερ, Λίβερπουλ, Μπίρμπινχαμ, Νόργουικ, Μιντλσεξ), Ιρλανδία (Δουβλίνο), Ιταλία (Καορλί/Βενετία, Ρώμη, Τορίνο ), ΗΠΑ (Ν. Υόρκη, Χιούστον, Λος Άντζελες, Ακρον, Οχάιο, Τάμπα, Κλίαργοτερ, Φλόριντα, Ντάλας), Κύπρος (Λεμεσός), Αλβανία (Διδασκαλία στην σχολή Αστυνομίας των Τιράνων σε 800 δόκιμους και 14 εκπαιδευτές της σχολής), Βέλγιο (Τουρναί) στο Euro Budo Festival με 600 συμμετέχοντες από 19 κράτη, Πολωνία (Βαρσοβία / Διδασκαλία στην Δημοτική Αστυνομία, Τσεσταχόβα, Κρακοβία, Βεγκέρσκα Γκόργκα), Ουγγαρία (Βουδαπέστη), Kαναδάς (Οτάβα) στο Capital Conquest ’15, Capital Conquest ’16, ήταν ένας από τους εισηγητές στο Παγκόσμιο συνέδριο της WKF, που διεξήχθη τον Μαϊο του 2016, στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ. ενώ για το 2017 τα σεμινάριά του στο εξωτερικό ξεκίνησαν τον Ιανουάριο στην Αυστρία (Βιέννη) και ακολουθούν Πολωνία, Ισπανία, Κύπρος, Ισραήλ, Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Σουηδία, Καναδάς

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και με την συμμετοχή μαθητών – αθλητών του, ο Μιχάλης Κοσσυβάκης έχει εμφανιστεί (υπό μορφή συνεντέυξεως – παρουσίασης – επίδειξης) σε Mega Chanel, ANT1, ΣΚΑΙ, STAR, ET1, EΤ2, ΑLPHA, ΑLTER, SUPER SPORT και σε περιφεριακούς τηλεοπτικούς σταθμούς Mακεδονία ΤV, Τηλετώρα, ΤV 100, ΘΕΣΣΑΛΙΑ, TV, CRETA CHANNEL, ΤΕLE TIME, SUPER B, HIGH TV…

Ενδεικτικά αναφέρονται εκπομπές:

 • Πρωινός καφές με την Ρούλα Κορομηλά ANT1
 • Χαμογελάτε είναι μεταδοτικό με τον Ανδρέα Μικρούτσικο MEGA
 • Πες το στην Σεμίνα με την Σεμίνα Διγενή STAR
 • Κοινωνία ώρα μηδέν με τον Χρήστο Μάρκου ΣΚΑΙ
 • Καλημέρα Ελλάδα με την Ρίκα Βαγιάννη ΕΤ1…

Εχει καλεσθεί από την παραγωγή σε ειδικές ψυχαγωγικές εκπομπές, όπως:

 • Eλλάδα έχεις Ταλέντο,
 • Big Brother…

Ενώ στις σχολές του έχουν παρουσιασθεί τηλεοπτικές εκπομπές:

 • Mega Star με την Κατερίνα Στικούδη – παρουσίαση του νέου δίσκου της Αμαρυλίς,
 • Ηθοποιοί – παρουσίαση του Τζόνυ Θεοδορίδη…

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ – ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ / ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

H δουλειά του Μιχάλη Κοσσυβάκη έχει παρουσιασθεί στον Ημερήσιο Πολιτικό και Αθλητικό τύπο:

Tα Νέα, Ελευθεροτυπία, Ελεύθερος Τύπος, Αδέσμευτος Τύπος, Ριζοσπάστης, Εξόρμηση, Ελεύθερη Ωρα, Αυριανή, Εθνος, Η Βραδυνή, Ελεύθερος, Εspresso, Kαθημερινή, Απογευματινή, Νίκη, Λόγος, Το Ποντίκι, Στο Καρφί, Sport Time, Αθλητική Ηχώ, Ο Φίλαθλος, Αθλητική Φωνή, Το Φως των Σπορ…

Καθώς και τα εβδομαδιαία και Μηνιαία περιοδικά:

Nitro, Down Town, ΚΛΙΚ, Αθηνόραμα, Status, Γυναίκα, MAX, GO, CIAO, Cosmopolitan, ELLE…


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ (Φεστιβάλ, Αγώνες, Σεμινάρια…)

O Mιχάλης Κοσσυβάκης από το 1991 που μπήκε στον χώρο των διοργανώσεων, έχει στο ενεργητικό του:

18 Πανελλήνια πρωταθλήματα αγώνων Ημι-Επαφής, με ρεκόρ συμμετοχών αθλητών-τριών (1.100), 1 Εθνικού – 2 Τοπικών και 2 Διεθνών Φεστιβάλ, με ρεκόρ θεατών (3.800) και με ρεκόρ συμμετεχόντων από το εξωτερικό (21 Παγκόσμιοι πρωταθλητές και Grand Masters από 16 κράτη), 40 σεμιναρίων, με ρεκόρ συμμετεχόντων (640) και ειδικό παγκόσμιο ρεκόρ συμμετοχών σε σεμινάριο Φιλιππινέζικων Πολεμικών τεχνών (320), 6 επιδείξεων σε Night Clubs και ξενοδοχεία.

Εχει φιλοξενήσει στην Ελλάδα, την μεγαλύτερη Χολυγουντιανή Ηθοποιό Δράσης Cynthia Rothrock (ΗΠΑ), 8 παγκόσμιους πρωταθλητές (Καναδάς – ΗΠΑ – Ολλανδία – Kίνα) 5 πρωταθλητές Ευρώπης (Δανία – Ολλανδία – Αγγλία) 14 Grand Masters και 9 Guro – Masters (HΠΑ – Γαλλία – Ολλανδία – Δανία – Καναδάς) …


ΘΕΣΕΙΣ και ΠΟΣΤΑ

O Mιχάλης Κοσσυβάκης στην 40χρονη πορεία του στις Πολεμικές τέχνες και στα Μαχητικά Σπορ, έχει υπηρετήσει / συνεισφέρει από ΟΛΕΣ τις θέσεις και πόστα:

 • Αθλητής – Πρωταθλητής – Προπονητής /
 • Μαθητής – Βοηθός εκπαιδευτής – Εκπαιδευτής /
 • Διαιτητής – Κριτής /
 • Διοργανωτής (Αγώνων – Επιδείξεων – Φεστιβάλ – Σεμιναρίων) /
 • Εκδότης – Αρθογράφος /
 • Διεθυντής Πωλήσεων και μέτοχος σε ΑΕ εισαγωγής και εμπορίας ειδών Πολεμικών τεχνών /
 • Εισηγητής Σεμιναρίων /
 • Παρουσιαστής Αγώνων και επιδείξεων /
 • Καθηγητής στο Δημόσιο τομέα (Μετα δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ΑΕΙ) /
 • Ιδιοκτήτης Φόρουμ /
 • Μέλος Οργανωτικών Επιτροπών /
 • Διευθυντής Αγώνων (Παγκόσμιο πρωτάθλημα) /
 • Αρχηγός Ελληνικών Αποστολών σε διεθνείς Αγώνες /
 • Αντιπρόσωπος Παγκόσμιων Ομοσπονδιών /
 • Μέλος ΔΣ Συλλόγων και Ομοσπονδιών /
 • Πρόεδρος Α.Σ /
 • Τεχνικός Διευθυντής Ομοσπονδιών και σχολών /
 • Πρόεδρος του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαίδευσης Τεχνών Αυτοάμυνας (Π.Ο.Ε.Τ.Α) /
 • Πρόεδρος Οργανωτικής επιτροπής Παγκόσμιου συνεδρίου…

Ο Master Mιχάλης Κοσσυβάκης, σας προσκαλεί και σας προτρέπει να γνωρίσετε τον μαγικό κόσμο των Πολεμικών τεχνών και των Μαχητικών σπορ.