FCS INTERNATIONAL

MORE THAN YOU CAN IMAGINE

To FCS GREECE, ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2003 από τον Μιχάλη Κοσσυβάκη. Τον άνθρωπο που έφερε το FCS στην Ευρώπη, και τον πρώτο πιστοποιημένο εκπαιδευτή της τέχνης στη Γηραιά Ήπειρο. To 2016 μετονομάστηκε σε FCS INTERNATIONAL, λόγω του ότι πλέον διδάσκεται σε σχολές της Πολωνίας, Ουαλίας και Κύπρου, ενώ από το 2017 και σε σχολές σε Γαλλία και Βέλγιο.

Είναι μια δυναμική, απόλυτα πρακτική και ρεαλιστική μαχητική τέχνη Αυτοάμυνας και Οπλομαχίας, εύκολη στην εκμάθηση της, απόλυτα φυσική στην εκτέλεση των τεχνικών της και εντελώς ακίνδυνη στην εξάσκησή της.

Εξειδικεύεται πλήρως στην μάχιμη χρήση και εφαρμογή του μαχαιριού-ων και του ραβδιού-ων και στην ΑΟΠΛΗ αντιμετώπιση τους, αλλά φυσικά περιέχει πλήρη εκπαίδευση στην άοπλη μάχη & σε άλλους τομείς.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης FCS ΙΝΤΕRNATIONAL, προσανατολίζεται και επικεντρώνεται 100%, με την μαχητική πλευρά των Πολεμικών Τεχνών.

Εμπεριέχει στην ύλη του και καλύπτει πλήρως τους παρακάτω τομείς:

ΕΝΟΠΛΗ ΜΑΧΗ

 • Μάχη με ένα μαχαίρι, Single Knife, DAGA
 • Μάχη με δύο μαχαίρια, Double Knifes, DAGA y DAGA
 • Μάχη με ένα ραβδί, Single Stick, SOLO BASTON (Short, Middle & Long)
 • Μάχη με δύο ραβδιά, Double Sticks, DOUBLE BASTONS
 • Μάχη με σπαθί, Sword, ΕSPADA
 • Μάχη με χρήση σπαθιού και μαχαιριού (ή ραβδιού και μαχαιριού), ΕSPADA y DAGA
 • Αοπλη αντιμετώπιση του μαχαιριού-ων, SILAK
 • Αοπλη αντιμετώπιση του ραβδιού-ων
 • Πάλη με ραβδιά, Stick Grappling
 • Αγκιστρωτή λεπίδα, Hook Blade, KERAMBIT
 • Αντιμετώπιση του ραβδιού με μαχαίρι,

ΑΟΠΛΗ ΜΑΧΗ

 • Αοπλη μάχη, Εmpty Hand, MANO MANO,
 • Tεχνικές ποδιών, Foot and Leg Fighting, SIKARAN,
 • Φιλιππινέζικη πυγμαχία, Filipino “Dirty” Boxing” PANANTUKAN,
 • Μάχη στην πολύ κοντινή απόσταση και στη ζώνη πάλης, DUMOG,
 • Τμήμα άοπλης μάχης επηρεασμένο από την Ινδονησιακή τεχνοτροπία, SILAT,

Σε προχωρημένα ή σε ειδικά προγράμματα της τέχνης, διδάσκονται:

 • Πτυσσόμενο κλομπ, Palm Stick,
 • Flexible weapons, SARONG, Rope – LUTID
 • Ραβδί παλάμης, DULO DULO…
 • Αυτοσχέδια όπλα, Improvised weapons.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ

 • To FCS Greece έχει μεθόδους και πρόγραμμα ειδiκής εκπαίδευσης για τα επίλεκτα τμήματα του στρατού και της αστυνομίας και κάθε επαγγελματία που υπηρετεί τον νόμο και την τάξη, καθώς και για τα στελέχη Ασφάλειας, (Security) όπως και για πολίτες που έχουν αυξημένες ανάγκες Αυτοάμυνας – Αυτοπροστασίας. Τα τμήματα αυτού του είδους εκπαίδευσης ονομάζονται TACTICAL

Ως γενικός όρος – ονομασία, συγκαταλέγεται στις Φιλιππινέζικες Πολεμικές τέχνες – μεθόδους εκπαίδευσης, ευρύτερα γνωστές ως “Arnis – Kali – Escrima”.


Τα ειδικά χαρακτηριστικά του FCS INTERNATIONAL Program, σε σχέση με τις άλλες Πολεμικές τέχνες είναι:

Α. Το ότι «όλη» η κινησιολογία του – αμυντική και επιθετική, είναι βασισμένη κυρίως στην μάχιμη χρήση και εφαρμογή των λεπίδων

Β. Η μηχανική του σώματος σε όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης, παραμένει ίδια και στην άοπλη αλλά και στην ένοπλη μάχη, επιτρέποντας την άμεση αντίδραση, χωρίς απολύτως καμία καθυστέρηση και χάσιμο χρόνο στην επιλογή της κατάλληλης αμυντικής ή επιθετικής ενέργειας.

Γ. Μέσα από εκτεταμένη έρευνα, παρατήρηση και πρακτική εφαρμογή στην εξάσκηση και στη μάχη, παράλληλα με την εμπειρία μας στο τμήμα Tactical, έχουμε εξελίξει μια εξαιρετικά αποτελεσματική και επιτυχή εκπαιδευτική μέθοδο, που παρέχει ουσιαστική και ρεαλιστική Αυτοάμυνα.

Οι πληροφορίες και η γνώση που παρέχουμε στην εξέλιξη και στην πρόοδο των μαθημάτων, ενσωματώνουν την διείσδυση σε ένα ευρύ φάσμα ικανοτήτων που θα σας επιτρέψουν να εισέλθετε βαθιά στις προσωπικές σας εσωτερικές δυνατότητες και να λειτουργήσετε σε ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό, δραστικό και σταθερό επίπεδο. Θα αποκτήσετε πρόσβαση σε διανοητικές, σωματικές και πνευματικές ικανότητες που θα αυξήσουν σημαντικά το επίπεδό αποτελεσματικότητας, ικανότητας για επιβίωση και τα αντανακλαστικά σας. Αυτές οι ιδιότητες, είναι σημαντικές σε όλα τα επίπεδα μάχης και θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε ένα φάσμα συνειδητότητας σε προσωπικό, περιστασιακό, συγκρουσιακό και αυτο προστατευτικό επίπεδο, και να λειτουργείτε άριστα στο καθημερινό περιβάλλον.

Εξασφαλίζουμε έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση και επιμόρφωση στα σύγχρονα δεδομένα και στις εξελίξεις σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης των μελών μας και προσεγγίζουμε τα συγκεκριμένα τμήματα με την πρέπουσα σοβαρότητα, βαρύτητα και υπευθυνότητα.

Η σε πολλούς τομείς εξειδικευμένη γνώση που θα αποκτήσεις με την μαθητεία και τη σπουδή σου στο FCS Greece θα σε φέρει σε αρμονία με τον εαυτό σου, δεν θα φοβάσαι, δεν θα αισθάνεσαι την ανάγκη να αποδείξεις τίποτα και πραγματικά δεν θα έχεις το παραμικρό πρόβλημα να απεμπλακείς από δυσάρεστα περιστατικά, συμπλοκές και τσακωμούς.


Στο FCS INTERNATIONAL θα εκπαιδευτείς, σωστά, ουσιαστικά και αξιόπιστα, κάνοντας κτήμα σου τη γνώση μας. Ελα να μας γνωρίσεις.

Η φιλοσοφία μας είναι η ομαδική δουλειά, και έχουμε σπουδαία ομάδα από πολλούς εκπαιδευτές διάφορων στυλ των Πολεμικών τεχνών, που ακολουθούν το πρόγραμμά μας. Ομάδα, που συνεχώς διευρύνεται και αναπτύσσεται.

ΣΧΟΛΕΣ FCS INTERNATIONAL

 1. Αθήνα – Κάτω Πατήσια (Αρχηγείο)
 2. Αιγάλεω,
 3. Πασαλιμάνι,
 4. Κάτω Τούμπα,
 5. ΠΟΛΩΝΙΑ (Blade Program) – 6 σχολές
 6. OYAΛΙΑ (Blade Program) – 2 σχολές

ΕΣΤΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

 1. Αχαρναί,
 2. ΠΟΛΩΝΙΑ (Blade Program) – 4 Εστίες