FAQs

ΟΧΙ! Αυτό δεν είναι δυνατόν σε καμία περίπτωση.
1ον, γιατί χρησιμοποιούμε πάντα και σε όλες τις μορφές μάθησης και εξάσκησης ειδικά εκπαιδευτικά μαχαίρια και λεπίδες, και
2ον, τα προγράμματα εκπαίδευσης του FΜΑ GREECE, είναι απολύτως ασφαλή και δοκιμασμένα επί πολλά χρόνια.

Όλοι οι εκπαιδευτές που είναι πιστοποιημένα και ενεργά μέλη του FΜΑ Greece, ακολουθούν τις εγκεκριμένες μεθόδους διδασκαλίας, και όλοι διευρύνουν την κατάρτιση τους υπό την καθοδήγηση του Μιχάλη Κοσσυβάκη, σε ειδικούς τακτικούς κύκλους επιμορφωτικών σεμιναρίων και σε συνεχή σχολή Εκπαιδευτών.

Δείτε τις περιοχές που υπάρχουν πιστοποιημένες σχολές και εστίες εκπαίδευσης, και ενεργοί Εκπαιδευτές, στην Ελλάδα κλικ ΕΔΩ

OXI. Τα προγράμματά μας, παρέχουν ολοκληρωμένη εκπαίδευση σε αρκετά γνωστικά αντικείμενα. Δύο μόνο από αυτά, είναι (κυρίως) η μάχιμη χρήση και εφαρμογή του μαχαιριού-ων (λεπίδων) και του ραβδιού-ων, καθώς και η άοπλη αντιμετώπισή τους, όπου δίδεται το μεγαλύτερο βάρος της εκπαίδευσης.

Για παράδειγμα στο FCS Greece, όπως και στο WAKES program, o σπουδαστής διδάσκεται και εκπαιδεύεται:
στην άοπλη μάχη (Mano Mano),
στην Φιλιππινέζικη πυγμαχία (Panantukan),
στο Foot and leg Fighting (Sikaran),
στην κοντινή ζώνη μάχης (Dumog) κ.α

(Oρισμένες σχολές και εστίες εκπαίδευσης μέλη μας, επιλέγουν μόνο το πρόγραμμα του FCS Greece στο μαχαίρι και στο ραβδί, και κάποιες, όπως η Ομοσπονδία Φιλιππινέζικων Πολεμικών τεχνών Πολωνίας, έχουν επιλέξει το FCS GREECE BLADE PROGRAM)

Λόγω της εκτεταμένης εκπαίδευσης (και εξειδίκευσης) στην χρήση των λεπίδων από τα πρώτα στάδια, στα περισσότερα από τα προγράμματά μας, όπως FCS GREECE – WAKES Program, INTERNATIONAL BLADE Program,  μπορεί να γίνει μέλος και σπουδαστής-τρια, κάθε πνευματικά και σωματικά υγιής Άνδρας και Γυναίκα από την ηλικία των 17 ετών. (Κλεισμένα 16)

Σε ορισμένες σχολές επιτρέπεται η δημιουργία παιδικού τμήματος (άνω των 8 ετών) με εκπαίδευση σε όλα τα στάδια εκτός των λεπίδων. Κάντε κλικ ΕΔΩ να δείτε το FCS Greece Kids Program.

ΠΟΛΛΑ και ποικίλα! Το μαχαίρι (δυστυχώς) είναι το πιο συνηθισμένο όπλο που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι της παραβατικότητας. Το σημαντικότερο για τον σπουδαστή είναι να καταλάβει, να εκτιμήσει και να κάνει κτήμα του, τον “σεβασμό” των προγραμμάτων μας στο μαχαίρι (και σε κάθε είδους λεπίδα).

Εμείς που εκπαιδευόμαστε στην μάχιμη χρήση και εφαρμογή των μαχαιριών, συνειδητοποιούμε όλο και περισσότερο πόσο επικίνδυνο είναι ένα μαχαίρι και πόσο πολύτιμη είναι η ζωή.

Παράλληλα με την συστηματική εκπαίδευση, διδασκαλία και εξάσκηση στην χρήση του μαχαιριού και στους τρόπους άοπλης αντιμετώπισης του, αποφεύγεται και εξαλείφεται πλήρως η υποτίμηση ΑΛΛΑ και η υπερτίμηση ενός αντιπάλου οπλισμένου με μαχαίρι.

Το ραβδί (ρόπαλο, κλομπ, κομμάτι ξύλου και «κάθε» είδος άκαμπτου αντικειμένου) είναι ίσως το πιο κοινό «όπλο» που πιο εύκολα απ’ όλα τα άλλα, μπορεί να βρεθεί στο οικείο και στο γύρω περιβάλλον ή στον περιμετρικό χώρο μιας ενδεχόμενης συμπλοκής.

Η γνώση που παρέχει η FMA GREECE στην χρήση του (ιδίως εναντίον πολλών αντιπάλων) αλλά και στην αντιμετώπιση του, είναι πάντα ωφέλιμη και χρήσιμη.

Παράλληλα, πέρα από τα πλαίσια της αυτοάμυνας, αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα και συναρπαστική τέχνη οπλομαχίας.
Διάβασε ειδικό άρθρο ΕΔΩ.

ΠOΛΛΑ και ποικίλα.. Στο FCS Greece δεν δημιουργούμε ούτε υπερόντα, ούτε ανίκητους Ράμπο και σε καμία περίπτωση ανθρώπους που επιζητούν ή επιδιώκουν την σύγκρουση.

Η σε πολλούς τομείς εξειδικευμένη γνώση που αποκτά κάποιος που μαθητεύει και σπουδάζει στο FCS Greece τον φέρνει σε αρμονία με τον εαυτό του, δεν φοβάται, δεν αισθάνεται την ανάγκη να αποδείξει τίποτα και πραγματικά δεν έχει το παρα-μικρό πρόβλημα να απεμπλακεί από δυσάρεστα περιστατικά, συμπλοκές και τσακωμούς.

Ο κάθε σπουδαστής του FCS Greece γίνεται μέλος μιας ολοένα αυξανόμενης, αγαπημένης και ενωμένης οικογένειας των Μαχητικών τεχνών, μιας ολοκληρωμένης τέχνης που συνεχώς εξελίσσεται και αναπτύσσεται, ενός στυλ που εξειδικεύεται πλήρως στα γνωστικά αντικείμενα του, και αποκτά ΟΛΑ τα οφέλη της γνώσης, της σπουδής, της εκπαίδευσης και της εξάσκησης στην ρεαλιστική και πρακτική αυτοάμυνα.

Στον κόσμο που ζούμε ο άνθρωπος είναι πολύ απασχολημένος και διαθέτει λίγο χρόνο, ενέργεια και χρήμα για να διανέμει για τον σκοπό της αυτοπροστασίας του.

Το FCS Greece εξασφαλίζει γρήγορα, ακίνδυνα, χρήσιμα και λειτουργικά αποτελέσματα (και) σε αυτό τον σκοπό.
Διαβάστε για το FCS GREECE Program, κλικ ΕΔΩ

Eίναι μια Φιλιππινέζικη τεχνοτροπία μάχης, γνωστή ευρύτερα με τους όρους “Arnis – Kali – Eskrima”.
Στις Φιλιππίνες, τα Υπουργεία Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, από το ’70 τις έχουν εντάξει επίσημα στο πρόγραμμα σπουδών των γυμνασίων και κολεγίων, ενώ είναι υποχρεωτική η εκπαίδευσή σε αυτές από τις Αστυνομικές και Στρατιωτικές Ακαδημίες.

Είναι μια τεχνοτροπία, που έγινε γνωστή για την μεγάλη εξειδίκευσή της στην οπλομαχία.

Παραδοσιακά ο ασκούμενος διδασκόταν πρώτα την χρήση των όπλων και μετά την άοπλη μάχη.
Η βασική διαφορά με τις άλλες πολεμικές τέχνες που ασχολούνται με τα όπλα, (Kendo, Kenjutsu, Iaido, Okinawa Kobudo, Ευρωπαϊκή ξιφασκία κλπ) είναι ότι οι ΦΠΤ διδάσκουν την χρήση όπλων που είναι πρακτικά στη σύγχρονη εποχή, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το μαχαίρι.

Στο άοπλο κομμάτι των Φιλιππινέζικων πολεμικών τεχνών, υπάρχουν κυρίως

Μano Mano = O γενικότερος όρος της άοπλης μάχης
Sikaran = Ειδικός όρος για την χρήση στην μάχη των ποδιών
Dumog = Ειδικός όρος για τον Φιλιππινέζικο τρόπο πάλης
Panantukan = Φιλιππινέζικη “βρώμικη” πυγμαχία.

Στον ένοπλο τομέα, συναντάμε κυρίως (αναφορά σε παραδοσιακά και σύγχρονα)

Impact Weapons

Baston / Οlici = κοντό ραβδί|
Dulo Dulo = ραβδί παλάμης (σαν το γνωστό palm stick – Kubotan κλπ)

Παραδοσιακά
Βangow ή Sibat* = μακρύ ραβδί ή κοντάρι με λόγχη
Τameng = Ασπίδα

Edged Weapons

Daga – Λεπίδα ή μαχαίρι
Balisong = Mαχαίρι πεταλούδα
Karambit = Αγκιστρωτή λεπίδα – μαχαίρι
Εspada = Σπαθί

Παραδοσιακά
Sibat = *Ακόντιο

Flexible Weapons

Latigo = Μαστίγιο
Lubit = Σχοινί
Sarong = Παραδοσιακό περίβλημα μέσης (Κυρίως)
Cadena / Tanikala = Αλυσίδα
Tabak-Toyok = Δύο ξύλα ενωμένα μεταξύ τους με σχοινί (Όπως τα γνωστά Nunchaku)

Επίσης σε κάθε κατηγορία, υπάρχουν τα λεγόμενα Ιmprovised (αυτοσχέδια) Weapons

OXI! Tα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, απευθύνονται σε όλους και όλες ανεξαιρέτως, που είναι πνευματικά και σωματικά υγιείς και έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους.

Στην οικογένεια του FMA Greece είμαστε περήφανοι από τις γυναίκες σπουδάστριες και εκπαιδεύτριές μας.

ΝΑΙ. Σε ΟΛΕΣ τις σχολές – εστίες εκπαίδευσης του FMA GREECE μπορείς να κάνεις το 1ο μάθημα εντελώς ΔΩΡΕΑΝ.

(Υπερισχύουν οι κανόνες ένδυσης, εμφάνισης και συμπεριφοράς που έχει θεσπίσει η κάθε σχολή μέλος. Ο κάθε σχολάρχης διατηρεί το δικαίωμα να δεχτεί ή να μην δεχτεί τον ενδιαφερόμενο)

Κάνε κλικ ΕΔΩ, να δεις τις Σχολές – εστίες εκπαίδευσης μέλη μας.

FMA GREECE ORGANIZATION

FCS GREECE / WAKES PROGRAM / PANANTUKAN / INTERNATIONAL BLADE PROGRAM / TACTICAL

Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΙΝΕΖΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΡΧΗΓΕΙΟ: Νιρβάνα 34 – Κάτω Πατήσια – Τηλ: 211.21.36.521
Γκρουπ – Ιδιαίτερα μαθήματα – Σεμινάρια – Σχολές Εκπαιδευτών
Καθημερινά 17:00 – 23:00

More Questions?

We will gladly answer you!