“FCS GREECE 2003 – 2014”. 11 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ…

2003. Eφτά χρόνια είχαν περάσει από την τελευταία διεθνή διοργάνωσή μου, όταν αποφάσισα να κάνω πράξη ακόμα ένα μεγάλο εγχείρημα.

Σε πείσμα των καιρών, που ήθελαν τις Φιλιππινέζικες Πολεμικές τέχνες να ήταν σχεδόν άγνωστες στην χώρα μας, με στόχο όπως πάντα την ποιότητα, και με τον ρομαντισμό που έχει (πρέπει να έχει) κάθε άνθρωπος που έχει αφοσιωθεί στις Πολεμικές τέχνες, έφερα στην Ελλάδα τον εντελώς άγνωστο Guro Ray Dionaldo, διοργανώνοντας το 1ο σεμινάριο Filipino Combat Systems στην Ευρώπη αλλά και εκτός Αμερικής.

Ενα στυλ Φιλιππινέζικης τεχνοτροπίας, που επίσης ήταν τελείως άγνωστο στον διεθνή χώρο, εκτός λίγων πολιτειών των ΗΠΑ.

Το πρώτο σεμινάριο του FCS έγινε στις 21Νοεμβρίου 2003 (ημέρα άτυπης δημιουργίας του FCS GREECE) στο τότε γυμναστήριό μου στην Πάτρα. Τις επόμενες δύο ημέρες, με την διεξαγωγή του κεντρικού σεμιναρίου στην Αθήνα, η οποία είχε 207 συμμετέχοντες, αριθμό ρεκόρ για διοργάνωση σεμιναρίου Φιλιππινέζικων τεχνών Παγκοσμίως, και με την αποδοχή της θέσης μου ως αντιπρόσωπος της τέχνης στην Ελλάδα, (θέση που κατείχα ως τον Νοέμβριοτου 2008) οι Φιλιππινέζικες πολεμικές τέχνες και στην χώρα μας, πέρασαν σε ένα άλλο, πρωτόγνωρο και ελπιδοφόρο, στάδιο εξέλιξης, ανάπτυξης και προοπτικής.

Το FCS GREECE, δημιουργήθηκε για να πραγματώσει έναν μεγαλεπήβολο στόχο. Μέσα από το πρόγραμμα εκπαίδευσής του, οπλισμένο με εμπειρία που συνεχώς διευρύνεται, διαρκή θέληση για την αναζήτηση ουσιαστικής γνώσης, αμείωτη μελέτη,ενθουσιασμό και μεράκι, με συστηματική δουλειά, μεθοδικά και ακούραστα,ξεπερνώντας πολλά εμπόδια και μεγάλες δυσκολίες, κατάφερε –κι εξακολουθεί να το πράττει- με δυναμισμό, ισχυρή θέληση και αδιάκοπη δράση- να εφαρμόσει στην πράξη τις έννοιες των λέξεων “Διάδοση – Επέκταση – Διεύρυνση” και να κάνει ευρέως γνωστές τις Φιλιππινέζικες Πολεμικές τέχνες και στη χώρα μας.

Παράλληλα κατάφερε να γράψει τη δική του ιστορία και να αποκτήσει μια περίοπτη θέση, ανάμεσα και μαζί με τις άλλες αξιόλογες Πολεμικές τέχνες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, αλλά και να κάνει αισθητή την παρουσία του στο εξωτερικό (Γαλλία – Μονακό 2005 – 2008), (Κύπρος 2009),Πολωνία – Ουαλία (2010 έως και σήμερα)

Το FCS GREECE ήρθε ως αρχιτέκτονας και ταυτόχρονα οικοδόμος, να χτίσει το αύριο σήμερα, προσφέροντας ένα καινοτόμο σχεδιασμό στη δομή των προγραμμάτων του, με επιρροές από διαφορετικές τεχνοτροπίες και στυλ Φιλιππινέζικων Πολεμικών τεχνών, και σύγχρονες αντιλήψεις για τις εξελίξεις στην αυτοάμυνα σήμερα.

11 χρόνια πρωτοπορεί σε πάρα πολλά πεδία, εξελίσσεται με τέτοιους τρόπους και προσφέρει υψηλού επιπέδου παροχές στα μέλη του, με πρωτοφανή επαγγελματική οργανωτική ανάπτυξη και δομή. Οι συνεχείς δράσεις του και οι καινοτομίες του, το έχουν κάνει να ξεχωρίζει απ’ όλα τα υπάρχοντα στυλ Φιλιππινέζικων Πολεμικών τεχνών στην Ελλάδα.

1512750_703639939726999_2857040527328869853_n

Ζωντανό και ξύπνιο μέσα στο όνειρο, στέκοντας όρθιο στην προδοτική απόσχιση του 2008 κόντρα σε κάθε κακοπροαίρετη πρόβλεψη (και υπήρξαν πολλές), χρόνο με τον χρόνο κερδίζει τον σεβασμό και την αποδοχή των ανθρώπων του χώρου των Πολεμικών τεχνών και των Μαχητικών σπορ, αποκτώντας ολοένα και περισσότερους πιστούς φίλους, συνεργάτες και σπουδαστές.

Δημιουργώντας, από την πρώτη στιγμή της δράσης του, τις σχολές εκπαιδευτών, αυξάνει τις εστίες εκπαίδευσης που διδάσκουν το πρόγραμμά του, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στο γνωσιολογικό επίπεδο των εκπαιδευτών – δασκάλων – προπονητών που το εμπιστεύονται και το επιλέγουν για την έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση και επιμόρφωση στα σύγχρονα δεδομένα και στις εξελίξεις στον τομέα της εξειδίκευσης στην ένοπλη και άοπλη μάχη.

Παραδίδοντας, μέσω του τεχνικού διευθυντή του, εκατοντάδες σεμινάρια, από την Χαλκιδική – Θεσσαλονίκη και Βέροια έως την Κέρκυρα – Χίο – Κρήτη, Κω και Ρόδο,από το Αγρίνιο – Χαλκίδα και Αρτάκη έως το Αργος – Πύργο και Επίδαυρο και σχεδόν σε κάθε Δήμο της Αττικής, κάνει χιλιάδες σπουδαστές από δεκάδες διαφορετικές πολεμικές τέχνες, να γίνουν κοινωνός της Φιλιππινέζικης τεχνοτροπίας στη μάχη…

Ένα ευχαριστώ από καρδιάς, σε όσους συνέβαλαν σε αυτή την σπουδαία πορεία, και ένα μεγάλο «εύγε» σε όλους όσους παραμέρισαν-ίζουν, αγνόησαν-ούν ή ακόμα και περιφρόνησαν-ούν κακόβουλες και ως επι το πλείστον πισώπλατα ενέργειες εναντίον μας, στηρίζοντας το FCS GREECE και κατατάσσοντάς το από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας και δραστηριοποίησής του,και πλέον παγιωμένα, στην ηγετική θέση των Φιλλιπινέζικων Πολεμικών τεχνών στηνΕλλάδα.

Επίσης ένα “ευχαριστώ”, σε όλους όσους μας συκοφάντησαν και μας δυσφήμησαν (και συνεχίζουν να το κάνουν), σε όσους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο προσπάθησαν (και προσπαθούν) να βάλουν εμπόδια στη πορεία μας, στα περισσότερα στυλ ΦΠΤ που δεν στάθηκαν ποτέ δίπλα μας, αλλά και σε όσους μας πρόδωσαν, ξεχνώντας εν μια νυκτί το παρελθόν και τα πολλά οφέλη που απεκόμισαν από την εμπλοκή τους με το FCS GREECE… Μας ενδυνάμωσαν και μας πείσμωσαν ακόμα περισσότερο.

2003– 2014. «Σαν να μην πέρασε μια μέρα»11 χρόνια αργότερα, 11 χρόνια γεμάτα δημιουργία και αδιαμφισβήτητη καταγραφή πρωτοπορίας, σαφώς ωριμότεροι, δηλώνουμε απερίφραστα, δυναμικά και υπερήφανα παρών.

Συνεχίζουμε…

 

Comments are closed.